Exempel på arbeten Fixanätet.nu utför.

Hjälp med inkoppling. Kund har tecknat ett internetabonnemang och behöver hjälp med att koppla in router för trådlöst nätverk, digital-TV och telefoni. Besöket tar en timma och kostar 450 kr (efter rutavdrag).

 

Kabeldragning för digital-TV. Många har problem med att Internetuttaget och TVn inte är i samma rum. Den bästa och mest tillförlitliga lösningen är att dra en nätverkskabel till digital TV boxen. Priset varierar beroende på hur kabeln ska dras och hur lång tid det tar.

  • Arbete: 300 kr/tim (efter rutavdrag) + 150 kr startavgift (efter rutavdrag).
  • Nätverkskabel: 15 kr/m
  • Nätverkskontakter: 20 kr/st x 2 st

 

Trådlöst nätverk med täckning och hastighet i hela bostaden. Många frustreras över den dåliga täckningen i sitt trådlösa nätverk. Det finns en mängd olika bättre och sämre lösningar. Fixanätet.nu jobbar med accesspunkter från Ubiquiti. Beroende på behov, bostadens storlek och husets byggnadsmaterial installeras ett visst antal accesspunkter som tillsammans skapar ett mycket stabilt trådlöst nätverk. Räckvidden för en enskild accesspunkt varierar beroende på vilka material golv, tak och väggar i huset är gjorda av och hur öppen planlösningen är. Ofta brukar en accesspunkt kunna täckning med hög hastighet till ca 50 kvm. Accesspunkterna installeras med fördel i taket och har ett diskret och stilrent utseende. Priset för att installera accesspunkterna varierar beroende på hur huset ser ut och hur kablarna ska dras.

  • Arbete: 300 kr/tim (efter rutavdrag) + 150 kr startavgift (efter rutavdrag).
  • Nätverkskabel: 15 kr/m
  • Nätverkskontakter: 20 kr/st
  • Accesspunkt (Unifi AC lite): 1 000 kr

Totalpriset för arbete och material brukar landa på mellan 2 000 och 3 000 kr per accesspunkt. Oftast gör vi först ett kundbesök där vi går igenom vilka behov kunden har och hur huset ser ut. Utifrån det ger vi ett förslag på upplägg för nätverket och en uppskattning på hur mycket det kommer att kosta.

Behöver du hjälp med ditt hemnätverk och internetuppkoppling? Fixanätet.nu erbjuder rådgivning, installation och konfiguration. Boka tid redan idag!